Det er så mange mentorteknikker du kan bruke i klasserommet. Imidlertid krever disse teknikkene ofte ikke å bli utført isolert. Håpet når du integrerer teknikker er at fordelene deres multipliseres.

To fremtredende teknikker basert på kognitiv vitenskapsforskningsstudie er gjenfinningsmetode så vel som sammenfletting. Så hjelper å bruke begge i kombinasjon virkelig?

Bokhenting metode CPD

Hva er sammenfletting?

Innblanding er teknikken for å veksle kjøp av emner i et emne. Dette er i motsetning til blokkering, som dekker et tema helt før du går videre til det neste.

Noen fordeler ved å bruke sammenfletting inkluderer:

Better Academic Performance – Forskningsstudie viser at praktikanter som benyttet en sammenfletting av revisjonsøkt, utførte 7% mye bedre i sin avsluttende eksamen, sammenlignet med de som reviderte ved Australias herrelandslag i fotball Skjorter å bruke en blokkert økt.

Forbedring av hukommelse – Interleaving hjelper traineer til å knytte forbindelser mellom emner, som styrker minneforeninger. Forskningsstudie antyder at sammenfletting hjelper til med å konsolidere informasjonen så vel som resulterer i mye bedre langvarig oppbevaring.

Sammenligning så vel som kontrasterende – det ber traineer om å fokusere på de subtile, men essensielle forskjellene i emnet. Dette hjelper til med å innse forskjellene i minnet vårt.

Å vite hvilken teknikk de skal bruke – det hjelper traineer som tror om hvilken teknikk som er den mest effektive å bruke. Dette innebærer at de tror på prosessen mer detaljert.

Hva er gjenvinningspraksis?

Gjenvinningsmetode er en av de mest effektive oppdagelseseteknikkene så vel som prosessen med å generere et svar på et spørsmål. Ved å trenge traineer for å huske tidligere læringskunnskap, hjelper det dem å produsere sterkere minnespor som øker muligheten for at informasjonen blir overført til deres langvarige minne. Noen metoder for å bruke denne metoden inkluderer å svare på tidligere artikler i tillegg til å teste deg selv på et flashcard.

Å bruke gjenvinningsmetode har mange fordeler, inkludert:

Forbedre hukommelse, oppbevaring samt tilbakekalling

Gjør traineer mye mer positive elever

Redusere undersøkelsesnerver

Hjelper med å bestemme hva traineer gjør, så vel som ikke vet

Kombinere gjenvinningsmetode med sammenfletting

I Nederlands herrelandslag i fotball Skjorter en interessant studie oppdaget forskere en enkel metode for å bruke sammenfletting samt gjenvinningsmetode i klasserommet. For å gjøre dette delte de emner i et emne i tre grupper:

Blokkert tilstand – disse temaene ble evaluert ved å bruke et blokkert format.

Innblandende tilstand – Disse emnene ble evaluert ved å bruke et sammenflettede format.

Ingen testtilstand – Disse emnene ble bare undervist i tillegg til å ikke evaluere på.

I fire uker vekslet traineer mellom å fullføre blokkerte quizer eller sammenflettede quizer. En måned senere fullførte traineer en test på en blanding av temaer som de ble undervist. Forskerne fant:

Fordelene med gjenvinningsmetode – Traineer utførte mye bedre på temaene som var i deres vanlige quiz.

Fordelene med sammenfletting – traineer utførte mye bedre på temaer som ble evaluert ved å bruke en sammenflettede stil sammenlignet med en blokkert design.

Selv om dette viser fordelene ved å bruke både hentingsmetode så vel som sammenfletting, er det viktig å merke seg at praktikanter kan ha utført mye bedre bare siden de oppdaget temaene i den sammenflettede tilstanden enklere enn temaene i den blokkerte tilstanden.

Til tross for dette er det mange studier som antyder at bruk av en sammenflettet stil er mye bedre for å oppdage enn å bruke et blokkert design. For eksempel, i Bayer 04 Leverkusen Skjorter en studie til, gjorde traineer som fullførte sammenflettede oppgaver nesten to ganger i tillegg til sine jevnaldrende som fullførte de blokkerte oppgavene.

praktiske implikasjoner

En enkel metode for å utføre sammenfletting så vel som gjenfinningsmetode i leksjonen din er å, i stedet for å ha slutt-av-tema-spørrekonkurranser, prøve i tillegg til å blande andre emner som kan koble seg sammen. Dette kan hjelpe traineer med å oppdage i tillegg til å forstå emnene bedre.

Ikke bekymre deg hvis du umiddelbart etter å ha brukt sammenfletting, gjør det verre på testen. Dette er ofte situasjonen – men på lang sikt oppdages sammenfletting å være mye mer effektiv enn å blokkere.

Siste tanker

Selv om sammenfletting er en effektiv oppdagelsesstrategi, sliter instruktører ofte med å utføre dette inn i klasserommet, da det kan være kaotisk eller bare kan gjøres når du redesigner læreplanen. Forskere oppdaget også at det var en kobling mellom avstand så vel som kognitiv tonn teori.

En metode du kan erobre dette er ved å implementere sammenflettingsemner i vanlige tester. Å bruke denne teknikken er en enkel metode for å garantere at du høster fordelene av to av de mest effektive oppdagelsesstrategiene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.